Home / Miért vásároljunk használtruhát?

Miért vásároljunk használtruhát?

Az utóbbi években, társadalmunk egyre nagyobb érdeklődést mutat a használtruha piac iránt. Napjaink vásárlói tudatos vásárlók, egyre többen közülük hanyagolják a népszrű fast fashion boltokat és előszeretettel látogatják a minőségi használt ruha áruházakat. Miért is érdemes használtruhát vásárolni?

Pénztárcabarát 
Mindenki számára világos, hogy a használt ruhákhoz kedvezőbb áron juthatunk hozzá, mint az divatcikkekhez. Azonban, mára már, nem teljesen igaz az a tévhit, hogy ezekben az üzletekben csak olcsó ruházati cikkeket vásárolhatunk. A színvonal egyre nő és a használtruha áruházakban nem elnyűtt darabokat találunk, hanem újszerű, még hosszú ideig viselhető termékeket. Ennek ellenére, természetesen, sokkal kedvezőbb áron újithatjuk fel akár egész ruhatárunkat, főként mivel gyakran előfordul, hogy az eredeti ár töredékéért vásárolhatunk márkás ruhadarabokat.

Változatos és sokszínű kínálat
A fast fashion-el ellentétben a használtruha boltok választékát nem a szezonális divatirányzatok diktálják, inkább az üdítő változatosság jellemzi őket. Ez nagy segítség lehet mindenki számára a saját stílusa kialakításában, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy ezen üzletek sokszínű kínálatban mindenki talál ízlésének megfelelő ruhaneműt akár alkalmi, akár sportos, akár szabadidős viseletről legyen szó. Egy másik fontos előnye, hogy egy helyen vásárolhatunk  a család apraja-nagyja számára  hiszen a használtruhaüzletek női, férfi- és gyerekruhákat is kínálnak.

Környezettudatos vásárlás
Napjainkban egyre több fogyasztót motivál a döntésben a környezettudatosság, azért egyre gyakrabban sorakozik fel ez is az okok között. Köztudott, hogy a divatiparban a ruhák előállításának folyamatában jelentős káros anyag kerül a környezetbe, amit használt ruhák vásárlásával némiképp enyhíthetünk.