Home / Neked mi áll jól??

Neked mi áll jól??

Ahány ember, annyi alkat. Nem állítjuk, hogy egyik előnyösebb lenne a másiknál, sokkal inkább azt próbáljuk sugallni, hogy megfelelő öltözködéssel testalkatunk előnyei hangsúlyozhatóak, míg azok, amikre nem vagyunk büszkék, bármikor elrejthetők. Nagyon nehéz feladat megtalálnunk, kitapasztalnunk, hogy mi az az öltözködési stílus, melyek azok a ruhadarabok, amik legjobban hangsúlyozzák az alakunkat és az egyéniségünket. Sokszor évekig kísérletezünk, a melléfogásokból pedig megtanulhatjuk melyek azok a ruhák és fazonok amelyeket érdemes messziről elkerülnünk. Hogy megpróbáljuk kicsit megkönnyíteni a dolgodat, adunk néhány tippet amely hasznos lehet a testalkatodnak legelőnyösebb ruhadarabok kiválasztásában.

Alma alkat
Az ilyen alkatúak általában alacsonyak, rendelkeznek némi plusz kilóval és ez has tájékon helyezkedik el. Ezt nevezzük erős felsőtesű alaknak mivel a derék és a mellbőség közelebb van egymáshoz, mint a csípő szélessége, tehát a lényeg a lábak kihangsúlyozása, és a csípő teltebbé tétele, ha a cél az ideális homokóra alkatra való törekvés. Számodra azok a ruhák a legelőnyösebbek, amik a dekoltázsodat és a rendkívül formás lábaidat hangsúlyozzák. Jól állnak a rövidebb szoknyák, a karcsúsított, öves ruhák és kabátok, amik a derekadat hangsúlyozzák, és a függőleges mintázatú, V-nyakú vagy hosszított fazonú felsők is. 

Körte alkat
A lehető legnőiesebb alkat. A magyar nők nagy részére jellemző ez az alkat. A csípő jóval szélesebb a vállaknál, a derék vékony és a mellek kisebbek az átlagnál. A túlsúly is a fenék, comb tájékán jelenik meg leghamarabb, így erre a területre érdemes nagyobb figyelmet szentelni. Mivel a felső és alsó tested között szembetűnő a kontraszt,  olyan ruhadarabokat válassz, amivel arányosabbá teszed megjelenésed. Öltözködésben cél, a vállak szélesítése, a csípő, a lábak optikai nyújtása. A körte testalkatúak számára előnyösek A-vonalú szoknyák, amik keskenyítik a csípőt. A bővülő szárú vagy klasszikus, egyenes szabású nadrágok k, mint ahogy a mell alatt összehúzott, csípőre nem feszülős ruhák is jól állnak. 

Homokóra alkat
A homokóra típusú nő külseje nem szögletes, inkább kerekded, alakja arányos, hasa lapos, combja gömbölyded. Arányosak a vállai és a csípője, egyenletes a súlyelosztás a mell és a csípő tájékán, csípője mindig kigömbölyödik kissé, ha hízik, minden testtájékra lerakódik egy kis felesleg, de főként a csípő alsó részére és a fenekére, gömbölyű a melle és a feneke is. Szoknyákból ajánljuk az A-vonalúakat, a bokáig érőket és a ceruzaszoknyákat is. Érdemes beszerezni néhány derékban karcsúsított blézert, szűk, V-nyakú felsőt vagy olyanokat, amik szabadon hagyják a vállakat.